“Топли весели крачета” – дарителска кампания на Национални Архиви. Резултати.

NAC-donating_e-mail

С хранителни продукти и запазени зимни обувки зарадвахме над 90 дечица в дом за сираци “Св.Николай” при манастир “Св. Троица”

В края на 2020 приключи организираната от Национални Архиви дарителска кампания “Топли весели крачета”. За да подарим на децата от дома “Св.Николай” при манастир “Св. Троица” една по-различна Коледа, дарихме хранителни продукти и запазени зимни обувки с точния номер крачета на децата от дома.

 

Кампанията продължи от 01.12 до 23.12 като периодът за събиране на зимни обувки бе две седмици. Десетки дарители от цялата страна се включиха и в резултат събрахме 125 чифта повече!*

 

Необходими бяха най-различни номера – от 20 до 43 – и за момичета, и за момчета. Получените обувки грижливо опаковахме и заедно с хранителните продукти на дата 23.12 предадохме лично в дома.

 

Тук е мястото да благодарим на всички, които помогнаха да направим по-светла Коледата на дечицата.

 

А те не са малко!

 

Това са:

  • 60 + индивидуални дарители от цялата страна.
  • Приятели и колеги, познати и непознати, които помогнаха или с дарения, или дадоха гласност.
  • ОБЕРОН – Х ООД, които ни предоставиха хранителни продукти на промоционални цени, за да ги комбинираме така, че да са подходящи за различни ястия.
  • НУ “Св. св. Кирил и Методий” в гр. Ямбол.

Резултати

90
Деца на възраст 2-17 години
125
Дарени чифта в повече
60
Индивидуални дарители
8
Български града

С помощта на неправителствената организация 1 Процент Промяна разширихме обхвата на кампанията. На 07.02.2021г. допълнителните 125 чифта бяха дарени на с. Ослен Криводол и разпределни на нуждаещи се деца в 3 села

“Топли весели крачета” е първата самостоятелно организирана дарителска инициатива на Национални Архиви. Резултатите и дейното включване на екипа ни и гражданите подсказва, че няма да бъде последната! 🙂 Няколо снимки от 23.12:

Topli Veseli Kracheta
Topli Veseli Kracheta

Our other campaigns