fbpx

Конфиденциално и сигурно унищожение

 

В съответствие с българското и европейското законодателство за унищожаване на документи и информация

Тъй като обемът на информацията продължава да расте, вероятността от загубата й или нарушение също се увеличава. Ако просто изхвърлите документите или използвате шредера в офиса, възможно е данните на вашите клиенти да попаднат в грешните ръце и да изложат бизнеса ви на риск. Навременното унищожаване на документи, архиви и твърди дискове s изтекъл период на съхранение, които съдържат лична или поверителна информация, вече е задължително за всеки бизнес.

Услугите на Национални Архиви са конфиденциални, надеждни и сигурни, съобразени с българското и европейско законодателство за унищожаването на документи, както и със специфичните изисквания на бизнеса ви. Отговаряме на изискванията по GDPR във връзка със защитата на личните данни на физическите лица.

Унищожаваме хартия, класьори, меки папки, кредитни и банкови карти. Унищожаваме твърди дискове, CD/DVD, други ИТ активи. Водим се от закона за НАП, Закона за счетоводството и Закон за ДДС. Сроковете за съхранение тук.

Използвайки услугите ни, вие помагате на вашата организация да:

 • Намали разходите за управление на информационни активи, които вече не са полезни или необходими за вашата организация;
 • Унищожава информацията по сигурен и природосъобразен начин с помощта на обучените ни специалисти, които следват сертифицирани процеси;
 • Разчита на професионалните ни съвети и избере подходящ план за действие - унищожаването може да се извърши като еднократна услуга или да бъде периодична;
 • Намали риска и защити репутацията си;
 • Спазва законовите изисквания.

Бързо и сигурно унищожаване на архиви, документи и твърди дискове с изтекъл период на съхранение

Процесът преминава през следните няколко етапа:

 1. Подготовка - извършваме предварителен анализ за определяне на активите с изтекъл период за съхранение;
 2. Приготвяме и оформяме цялата документация, придружаваща процеса - заповед за унищожаване от ръководството, акт за унищожение и накрая издаваме протокол за унищожените документи. Така няма нужда да се тревожите дали и какви документи ще ви бъдат необходими;
 3. Пристъпваме към физическото униюожаване чрез специални машини единствено след вашето одобрение;
 4. Издаваме протокол за унищожените документи - в него се съдържа пълен опис на всичко, коетое било заличено - това е последният етап и ви служи като доказатество при одити.

Днес работим с над 150 фирми, които ни повериха не само сигурното съхранение на документите си, но и отговорността да следим за законовия срок за опазването им.

Процесът по унищожаване не е компрометиран в нито един момент и е сертифициран от LRQA – “Lloyd’s Register Quality Assurance” по интегрирания ISO стандарт 9001:27001 (Quality Management & Information Seucrity Integrated System).

1

Унищожаване на твърди дискове и други носители на информация

Унищожаването на твърдите дискове е процес, чрез който физически унищожаваме носителите и правим извличането и разчитане на данните невъзможно. Унищожаваме медицински карти, твърди дискове, CD, DVD и информацията, съдържаща се в тях.

При унищожаването се прилага процедурата за сигурно унищожаване на данни:

 • Зануляваме и изтриваме данните
 • Физически унищожаваме носителите
 • Получавате сертификат за унищожение

Вижте повече за услугата Унищожаване на твърди дискове

2

Контейнери за унищожение на документи под наем

Предлагаме за използване под наем специални дизайнерски заключващи се контейнери за унищожаване на конфиденциални документи. Нашите контейнери са от доказани производители, изготвени по утвърдени стандарти за сигурност. Контейнерите за унищожение на документи се предлагат в два размера - 240 l - за по-големи площи - и 120 l - за офис помещения. Когато контейнерът бъде напълнен, извозваме контейнера, унищожаваме съдържащия се насъбран материал и го заменяме с нов.

Прочетете повече за услугата или поръчайте контейнер оттук.

Да намерим точното решение заедно