fbpx

Нашата история


С всичко, което правим, ние от Национални Архиви искаме да сме сигурни, че внасяме добавена стойност върху бизнеса на нашите клиенти.

2006
start
coverphotos-black-white

Национални Архиви започна своята дейност през 2006-та година с екип от трима души, 150 м2 помещение и един голям клиент.

2010
medal

През 2010-та година Национални Архиви се премества в нова база с площ от 1750 м2 за архив, защото все повече компании ни поверяват техните документи за съхранение. Изграждаме базата, съобразно всички специфични изисквания за съхранение на документи, които професията налага. Това включва вътрешна конструкция, поддържане на определени условия в помещението и защитни механизми за достъп до и в сградата.

През 2010-та година сградата получава официален статут на архивохранилище.

2011

За изпълнението на услугите за документи на юридически и физически лица, държавен сектор и организации с нестопанска цел, се сертифицираме по интегрираната система от ISO стандарти 9001:27001 (Управление на качеството и Информационна сигурност). Стандартът е с обхват съхранение, доставка и унищожение на документи и други носители на информация, включително сканиране и хостиране на информация.

Национални Архиви е администратор на лични данни и работим в съответствие с българските и европейски регулации и GDPR. От 2013г. членуваме в най-голямата бизнес мрежа в света – ARIBA.

2013

Ставаме член на световната асоциация Ariba.

2015

Базата става собственост на Национални Архиви, а помещенията за архив се удвояват – 3500 м2. Разширявамe услугите си по дигитализация чрез нови процеси и технологии.

2016

Заедно с унищожаването на документи започваме да унищожаваме и твърди носители на информация. Това включва комбинация от механично унищожаване на карти, DVD, CD, хард диск носителите и заличаване и зануляване на информацията в тях.

2017

Откриваме специализиран център по дигитализация и въвеждане на данни в София. Добавяме нови услуги по бекъп на дискове и бекъп на база данни.

2018

Влизаме в съответствие с Регламент 2016/679 – GDPR. С цел поддържане на най-висок стандарт на качество и защита в грижата за информацията назначаваме и вътрешен Data Protection Officer.

2019

13 години след създаването си Национални Архиви се ребрандира изцяло. Процесът обхваща смяна на лого,визуалната идентичност и стил на комуникация. Основната цел е да скъсим дистанцията с потребителите и да помогнем на компаниите да припознаят добавената стойност, която грижата за информацията би им донесла за развитие на техния бизнес.

2020

Клиентите са над 200, потребителите на системата над 2000, а за тях се грижи 35 + в 5350 м2 архивохранилищна база. Развиваме нови услуги в сферата на Data management & Data entry и продължаваме да работим за изграждане на добавена стойност за своите клиенти чрез Customers’ Hub.

2021

През 2021 Национални Архиви получава няколко важни признания. Компанията е избрана за участник в програмата за растеж и развитие “Dare to scale” на глобалната мрежа Endeavor и получава награда “Златно сърце” за КСО кампания “Топли весели крачета”. В същата година стартираме и Партньорска програма с мисъл и грижа за своите клиенти и с мисия да помогнем на повече хора да открият предимствата, които архивирането носи за подобрение на работата с документи и информация.

Вече над 200 компании от различни икономически сектори ни се довериха. Те успяха да променят начина си на работа и да съкратят разходите си с близо 50% за архивна дейност.